perjantai 26. joulukuuta 2014

Anne Frank 3

Anne Frankin päiväkirjassa oli ihanan mielenkiintoista seurata Annen ja Peterin välejä. Alussa, kun perheet asettuivat salaiseen siipeen asustelemaan, Anne pitää Peteriä turhan jäykkänä ja ujona, ja oikeastaan kun hän ensimmäisen kerran tapaa Peterin, hän kirjoittaa hänestä päiväkirjaansa näin: ”eipä hänen seurastaan kannata paljon toivoa”. Myöhemmin Anne saa kuitenkin perua sanansa. Salaisessa siivessä on vaikea välttyä kenenkään seuralta, ja niin Anne ja Peter tutustuvat paremmin ja lopulta ihastuvat toisiinsa.
    Mielestäni on todella hienoa, että lyhyen elämänsä loppupuolella, kaiken kauheuden keskellä, Anne sai kuitenkin kokea ensimmäisen poikaystävän. Uskon, että Peter toi turvan tunnetta ja lohtua Annelle, sekä monia antoisia keskustelutuokioita.

    Kokonaisuutena kirja oli miellyttävä lukukokemus ja herätti monenlaisia tunteita, enimmäkseen se sai arvostamaan pieniä asioita, ja miettimään sitä kuinka helpolla nykyään elämässämme pääsemme. Vaikka Annen kirjoituksiin onkin helppo samaistua, ei sitä tietenkään voi täysin ymmärtää niitä kaikkia tuntemuksia, kauheuksia, ja epäoikeudenmukaisuuksia joita Anne ja muut salaisen siiven asukkaat joutuivat kokemaaan.

3 kommenttia:

  1. Mielestäni on suloista, että Anne ja Peter päätyivät yhteen. Ihana tietää, että Annella oli jotakin hyvää samalla kun ympärillä oli niin paljon pahaa. Ehkä tuo pari tuki toisiaan ja siten pelko tulevasta ei päässyt valloilleen, kun vieressä oli joku tärkeä ihminen. Silti on todella harmillista, että Anne ei selvinnyt, ja se ettei hän ollut ainoa, joka kärsi saman kohtalon.

    VastaaPoista
  2. Sinänsä jännittävää, miten yhdessä pienessä tilassa eläessään ehtii kuitenkin tavallaan elää kokonaisen ihmiselämän - rakkauksineen päivineen... :)

    VastaaPoista
  3. Jos ja kun kirja onnistui kyseenalaistamaan itsestäänselvyyksinä pitämiäsi asioita, niin uskon että tulkitsit sitä hyvin ja ajatuksella! Kirja oli varmasti hieno lukukokemus :-)

    VastaaPoista