tiistai 23. joulukuuta 2014

Anne Frank 1

Anne Frankin päiväkirja on varmasti yksi luetuimpia kuvauksia juutalaisvainojen ajoilta, eikä ihmekkään, sillä kirja herättää kyllä monia tunteita, ja laittaa ajattelemaan asioita eri tavalla. Anne kirjoittaa päiväkirjaa kahden vuoden ajalta, ajalta jolloin hän ja seitsemän muuta henkilöä ovat "maan alla" salaisessa siivessä saksalaisten joukkoja piilossa.
      On uskomatonta ajatella että päiväkirjan alussa Anne on vain 13-vuotias! Nuoren tytön kirjoitukset ovat tarkasti kuvailtuja, ja jopa hieman humoristisia, vaikkakin aiheet vakavia. Kirjan edetessä kyllä huomaa Annen karujen kokemuksien kasvattaneen häntä sillä kirjoitukset, ja hänen pohdiskelunsa aikuistuu paljon loppua kohden.
       Nykypäivänä on niin vaikeaa edes kuvitella samankaltaista tilannetta, saatika sitä miten siitä voisi selvitä täysjärkisenä, kun ympärillä pommitetaan ja murhataan, ja jokainen hetki on kuin nuoralla kävelyä. En usko, että itse voisin pysyisä yhtä rohkeana ja vahvana kuin Anne. 
      Kaikesta huolimatta Anne Frank pysyy rohkeana, ja kuten hän itse kirjoittaa hän voi olla “masentunut, muttei koskaan epätoivoinen”, ja hän ei näytä todellista pelkoaan kenellekkään lukuunottamatta päiväkirjaansa jonka hän on nimennyt “Kittyksi”.



-Sonja R

2 kommenttia:

  1. Toisaalta moni lapsi joutuu nykypäivänä kokemaan ihan samanlaisia tilanteita kuin Anne... Jos miettii vaikka Syyriassa tai muualla Lähi-idässä eläviä lapsia, voi ajatella heidän kokevan samanlaisia tunteita kuin Anne.

    VastaaPoista
  2. Tuollaisten tapahtumien keskellä eläminen on varmasti monella tasolla rankkaa. En itsekään uskoisi, että eläminen jatkuvassa pelossa onnistuisi minulta. On järkyttävää ajatella, kuinka moni joutuu kokemaan tuontapaista, jopa nykypäivänä.

    VastaaPoista